Wouter Naber

Co-Founder

ICS verhoogt de gemiddelde orderwaarde met behulp van Google Audiences.

Creditcards betekenen voor iedereen iets anders, variërend van een dagelijks betaalmiddel tot een luxeproduct met exclusieve voordelen. Voor International Card Services (ICS), een toonaangevende leverancier van creditcards, vormde dit een uitdaging. De sleutel tot succes was het aanbieden van de juiste creditcardoptie aan elke potentiële klant.

De aanpak: segmentatie met Google Audience Data

Met behulp van Google Audience Data in Google Ads kon ICS zijn advertentiestrategie segmenteren op basis van de verwachte welvaart van potentiële klanten. Dit stelde ICS in staat om zijn advertenties beter af te stemmen op de behoeften van verschillende doelgroepen, en om creditcards met hogere waarde aan te bieden aan meer vermogende gebruikers.

ICS realiseerde zich dat een ‘one-size-fits-all’-benadering niet zou werken bij hun gevarieerde klantenbasis. Ze hebben daarom gekozen voor een grondige segmentatie van hun doelgroepen met behulp van Custom Intent Search, URL’s en Apps.

Custom Intent Audiences

Met Custom Intent-doelgroepen was ICS in staat om gebruikers te targeten op basis van hun recente zoekopdrachten en browsegedrag op Google. Dit stelde hen in staat om potentiële klanten te bereiken op het exacte moment dat ze mogelijk geïnteresseerd waren in het aanschaffen van een creditcard.

Gebruikte zoektermen

Een voorbeeld van een Custom Intent-doelgroep die ICS gebruikte, was “Welvarende Reizigers”. Deze doelgroep omvatte gebruikers die recentelijk hadden gezocht naar termen zoals “eersteklas vliegtickets”, “luxe resorts” of “privé-jet charter”. Door deze doelgroep te targeten, kon ICS zijn premium creditcard-opties onder de aandacht brengen bij een publiek dat waarschijnlijk geïnteresseerd zou zijn.

Bezochte URL’s

ICS nam ook het zoekgedrag en de bezochte URL’s van gebruikers op in hun segmentatiestrategie. Door de bezochte websites en de specifieke pagina’s van deze sites te analyseren, konden ze een nog nauwkeuriger beeld krijgen van de interesses en behoeften van hun potentiële klanten. 

Bijvoorbeeld, een gebruiker die regelmatig websites bezocht over investeren en persoonlijke financiën, en specifiek pagina’s over creditcardscores en beloningsprogramma’s, zou worden getarget als een potentiële klant voor een premium creditcard met hoge beloningen.

Gedownloade Apps

Het gebruik van apps bood ICS nog een andere laag van doelgroepsegmentatie. Door te kijken naar de apps die een gebruiker heeft geïnstalleerd en regelmatig gebruikt, konden ze specifieke interesses en gedragingen identificeren.

Een voorbeeld hiervan zou een gebruiker kunnen zijn die zowel reisapps (zoals Expedia of Booking.com) als financiële apps (zoals Bloomberg of Yahoo Finance) heeft geïnstalleerd en regelmatig gebruikt. Deze gebruiker zou hoogstwaarschijnlijk geïnteresseerd zijn in een creditcard die reisvoordelen biedt, zoals verzekeringen of toegang tot luchthavenlounges, en daarnaast een solide beloningsprogramma heeft.

Het resultaat van deze grondige doelgroepsegmentatie was dat ICS in staat was om zijn gebruikers precies daar te sturen waar ze wilden zijn. Deze pagina’s waren specifiek ontworpen om aan te sluiten bij de behoeften en verlangens van deze gebruikers, met creditcards die premium voordelen boden zoals uitgebreide reisverzekeringen, toegang tot luchthavenlounges en lucratieve beloningsprogramma’s.

Het resultaat: aanzienlijke groei

Dankzij de gepersonaliseerde advertenties kon ICS zowel zijn verkoop als de gemiddelde bestelwaarde aanzienlijk verbeteren. Na de implementatie van Google Audiences zag ICS een groei van 21% in het totale aantal conversies en een verdubbeling van de gemiddelde bestelwaarde, een stijging van +100%.

 
Heb je het idee dat je geen grip en inzicht hebt op de digitale marketing inspanningen?


Dat kunnen we voor je oplossen. Zeker weten. 
Plan vrijblijvend een korte call