Google BigQuery: al jouw data op één plek

Met BigQuery bewaar je al jouw data op één plek en ben je in staat om grote datasets snel te verwerken en te analyseren. 

BigQuery richten wij in als onze ‘single source of truth’ waarbij we data uit verschillende bronnen integreren. Door de data als het ware klaar te zetten, heb je als bedrijf snel toegang tot realtime inzichten. 

Wat is BigQuery?

BigQuery is Google’s data warehousing tool, en maakt het mogelijk om al je data op één centrale plek op te slaan. Met de tool kun je verschillende gegevensbronnen ophalen en met elkaar verbinden. Dit doen we soms via bestaande API’s, maar dit kunnen we ook zelf schrijven met ons team van Python ontwikkelaars. Met BigQuery halen we op hoofdlijnen data uit drie verschillende bronnen: 

 1. Advertentie en analysekanalen (GAds, GA4)
 2. CMS en E-commerce kanalen (Shopify, Woocommerce) 
 3. Interne systemen (POS kassasysteem, e-mail tooling etc.) 

Waar gebruik je BigQuery voor?

In BigQuery bouw je je data model. Je schoont data op en zet het klaar voor analyse, waardoor je snel tot waardevolle inzichten kan komen. Deze inzichten zijn cruciaal voor marketing intelligence en vormen in datagedreven bedrijven de kern van de besluitvorming. Zo maakt de tool het mogelijk om op basis van (vaak al beschikbare) gegevens, trends te identificeren en kansen te benutten. Zie hieronder een aantal voorbeelden waarvoor wij BigQuery gebruiken: 

 • Trendontwikkeling van concurrenten volgen
 • Klantgedrag- en voorkeuren analyseren 
 • Voorraadbeheer optimaliseren
 • Kostenanalyse en budget optimalisatie 
 • Marge analyse op productniveau

 

Vier belangrijke voordelen van BigQuery:

 1. Goede integratie: BigQuery integreert met andere diensten van Google Cloud. Zo integreren wij bijvoorbeeld met Looker Studio voor rapportage-opties en dashboarding. 
 2. Verbeterde besluitvorming: De tool stelt je in staat om accuraat in te spelen op veranderende markttrends en jouw bedrijf strategisch voor te bereiden op de toekomst. 
 3. Schaalbaarheid: Of je nu een kleine startup bent of een grote onderneming, BigQuery kan door de schaalbare infrastructuur grote hoeveelheden data verwerken zonder in te leveren op prestaties. 
 4. Geen systeembeheer: BigQuery is een volledig beheerde cloud service, wat inhoudt dat je dus geen omkijken hebt naar eigen servers. 

 

Wanneer gebruik je BigQuery?

 • Bij het beheren en koppelen van verschillende databronnen: Je kunt gemakkelijk verschillende datasets beheren en integreren. 
 • Voor snelle data inzichten: BigQuery maakt data-analyse eenvoudiger en sneller. Zo kun je snel belangrijke inzichten ophalen om belangrijke beslissingen te nemen. 
 • Uitvoeren van complexe analyses: Zonder diepgaande technische kennis kun je complexe analyses uitvoeren op grote datasets. 

Laat ons je BigQuery inregelen

Onze BigQuery specialisten staan klaar om jouw bedrijf te helpen bij het ontgrendelen van waardevolle inzichten die zich momenteel in datasets verschuilen. De gegevens heb je meestal al, het enige wat je hoeft te doen is ze te gebruiken. 

Wij kunnen je ontzorgen in dit hele, of een stuk van het proces. Dit zodat jij je kunt focussen op zaken waar jij goed in bent, zonder je zorgen hoeven te maken over de technische details. We nemen alle complexiteit voor je weg!

 

 

Contact opnemen